VELKOMMEN TIL AMANDUS BARNEHAGE

Amandus barnehage er en liten barnehage med plass til ca. 36 barn. Barnehagen holder til i Amandus Dalevolds gamle bolig nede på Randvik Gård. Derav navnet Amandus barnehage. Barnehagen har lange tradisjoner ,og ble stiftet av foreldre i 1989. Barnehagen er fremdeles eiet av foreldrene. Barnehagebygget eies av Risør kommune. Barnehagens bygg ble oppgradert med et nytt tilbygg i 2010. Barnehagen ligger idyllisk til nede på Randvik. Det er kort avstand til skog, jorder og strender, og vi har også en egen 22 fot sjekte. Dette er med å gi innhold for barna i hverdagen.

Amandus barnehage er den minste av barnehagene i Risør kommune. Barnehagen er godkjent for 39 barn hvis alle barna er over 3 år. Vi organiserer vår drift i to avdelinger. Frøya som er for  ca 12 små barn fra 1-3 år. Solstaua som er for ca 22 barn ifra 3-6 år.

Naturen rundt barnehagen vår er variert og unik. Vi har en port ut til Nøtteskogen, i nær gangavstand gjennom i hagen vår. Det er et lite skogsområde, hvor vi har bygget opp en natur lekeplass og bålplass.

Uterommet innenfor gjerdet har lun hage, med fine"gjemmesteder, åpne flater og et variert lekemiljø både foran og bak barnehagen. Foreldrene har de senere årene gjort en stor innsats med å oppgradere barnehagen ute. den fremstår nå som mer innbyfende for lek i alle varianter.

Det er kort gangavstand langs en lite traffikkert vei ned til lange jorder og to fine stender. På Randvik er det er store muligheter for utforsking og vandring i skog, fjell og strand sone.

På Randvik strand øst har vi liggende en egen 22 fots sjekte, "Solrik", som tar oss med ut i skjærgården når været tillater dette. Båten er ute mellom april og oktober. I disse månedene har dette stor fokus, og vi utforsker Risør skjærgården for at barna skal få kjennskap til dette også.

Barnehagen ligger også i gangavstand til Risør Barne og ungsomsskole og til Risør sentrum.  Det er også flotte turstier på Ytre Randvik, som gir barna variert terreng, klatremuligheter, og panorama utsikt til sjøen og havet.

Vårt mål er at barn skal få varierte erfaringer og opplevelser, som gir 100 muligheter til lek og læring. Vi ønsker at Amandus skal være en barnehage det er gøy å være i. Det skal være et fellesskap man har lyst til å være en del av både liten og stor. Amandus skal være en barnehage med et innhold som gir alle barn og voksne miligheter for lek, vennskap, læring, utvikling og danning.

VELKOMMEN TIL AMANDUS!